Το "Σπιτικό" της Αγάπης!
Το “Σπιτικό της αγάπης” της ΚΜΜ λειτουργεί από το 1962 και είναι ίσως ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα
που στεγάζει και φροντίζει ολοκληρωτικά, άπορους παππούδες και γιαγιάδες, χωρίς να απαιτεί την
παραμικρή εισφορά τους.
Στεγάζει ανθρώπους που στην πιο ευάλωτη περίοδο της ζωής τους, στα γεράματα, βρέθηκαν χωρίς
χρήματα και χωρίς ανθρώπους γύρω τους
Πως λειτουργεί
Το “Σπιτικό της Αγάπης” της ΚΜΜ, δε λειτουργεί με κρατικούς πόρους, δεν είναι μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση. Χρηματοδότες του είναι Άνθρωποι με εν συναίσθηση, που νοιώθουν τον πόνο του συνανθρώπου τους, προσφέροντας πολλές φορές ακόμα και από το υστέρημά τους.
Με αυτή τη γενναιοψυχία, από το 1962 μέχρι σήμερα, πάνω από 520 πονεμένοι παππούδες & γιαγιάδες, οι πιο πολλοί εξ αυτών άποροι, βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά, την φροντίδα, την παρηγοριά, που τόσο τα είχαν στερηθεί στην ζωή τους σε ένα ζεστό σπιτικό και σε συνθήκες οικογένειας.
Διαθέστε λίγα λεπτά και δείτε σε ένα μικρό video, την μεταστροφή που κάνει η ¨Δύναμη της Αγάπης¨ στην ζωή των ανθρώπων, όταν δίνεται άδολα και με ενσυναίσθηση. Πατήστε για περισσότερα ΕΔΩ
Ποιοι κατοικούν στο
"Σπιτικό" της Αγάπης
Η επιλογή των φιλοξενουμένων Παππούδων & Γιαγιάδων, γίνεται με κριτήρια επιλογής που πάνε κόντρα στην ¨Έκπτωση¨ της εποχής μας.
Αυτός που προηγείται δεν είναι αυτός που δίνει τα περισσότερα, αλλά αυτός που έχει τα λιγότερα. Είναι ο πιο ανήμπορος, αυτός που δεν έχει καθόλου εισόδημα, δεν έχει σπίτι, δεν έχει παιδιά ή στενούς συγγενείς να του σταθούν. Οι συνάνθρωποί μας που έχουν αποκάμει. Οι απελπισμένοι!
Αυτοί οι άποροι Παππούδες & Γιαγιάδες, είναι τα αδύναμα μέλη της μεγάλης μας οικογενείας. Μόνοι τους πλέον δεν μπορούν. Από εμάς περιμένουν.
Πανελλήνια Αναγνώριση!
Η αποδοχή του έργου που επιτελείται επί σειρά δεκαετιών στο ¨Σπιτικό της Αγάπης¨ είναι πλέον καθολική. Οι παππούδες μας προέρχονται από όλη την επικράτεια. Δεχόμαστε αιτήματα εισαγωγής από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της Ελλάδας, αλλά και από στόμα σε στόμα.
Μεγάλη τιμή για το Σωματείο αποτελεί το γεγονός, ότι όλοι οι Φορείς που έχουν να κάνουν με ελεγκτικούς μηχανισμούς, αποτελούν ουσιαστικούς διαφημιστές του Ιδρύματος.
Δεκάδες οι βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια, με ξεχωριστή την αναγνώριση και βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το 1993, για το έργο που επιτελείται.
Κοινωνικό
και πολιτιστικό έργο
Ταυτόχρονα η ΚΜΜ με κάθε μέσο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ηλικιωμένων.
Μετά από πολυετή αγώνα και αφού εξασφάλισε την υποστήριξη επιστημόνων, ακαδημαϊκών και των βουλευτών όλων των κομμάτων, κατόρθωσε το 1991 να φέρει το θέμα στην Ελληνική βουλή, να ψηφισθεί και να καθιερωθεί επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία, η 1η Οκτωβρίου ως ημέρα τιμής των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.
Σήμερα η 1η Οκτωβρίου έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ ως «Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας»..